LesaanbodThai Boksen

Thai Boksen is een eeuwen oude vechtsport uit Thailand. Het thaiboksen is in Thailand erg populair. Het huidige Muay Thai is afkomstig van de vechtkunst Krabi Krabong. 

 

Bij het Thai Boksen is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen toegestaan. De techniek van het gebruiken van de vuisten is gelijk aan de techniek van het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, benen en ellebogen. 

 

Bekijk hier de lestijdenBoksen

Boksen is een tactische vechtsport waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staan. 

 

Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste plekken te raken. Ook kan men winnen door bijvoorbeeld een knock-out (KO). Dat kan door een combinatie van verschillende stoten. Kracht speelt een even grote rol als snelheid als men een tegenstander zowel snel als hard wil raken. 

 

 

Bekijk hier de lestijdenBoxing Bag

Boxing Bag is een goede training voor het lichaam. Je werkt aan je conditie en bouwt spierkracht op. Door deze training krijg je een strak en sterk lichaam. Daarbij is Boxing Bag een goede manier om gewicht te verliezen en tegelijkertijd zelfverzekerder en weerbaarder te worden. Bij Boxing Bag worden dezelfde technieken gebruikt als bij Thai Boksen, alleen worden de oefeningen uitgevoerd op een bokszak.

 

Bekijk hier de lestijden